Gevuld puntpaprika met rundsgehakt en volle rijst

INGREDIENTEN (2 personen)

1 sjalotje
1 rode chilipeper
1 teentje look
stukje gember
1 courgette
400g rundsgehakt

100g volle bruine rijst

2 eetlepels parmezaanse kaas

1 eetlepel geroosterde pijnboompitten

4 puntpaprika’s

1 eetlepel geraspte kaas

 

BEREIDING

Stoof een fijngesnipperd sjalotje en chilipeper met een geperst teentje look in olijfolie. Rasp er de verse gember bij. Snij een courgette in klein blokjes van 0,5cm en voeg ze toe. Voeg het rundergehakt toe en laat een 5tal minuten garen. Kook ondertussen de volle rijst gaar. Meng de rijst onder het gehakt en voeg  Parmezaanse kaas toe, samen met  de geroosterde pijnboompitten. Vul de paprika’s hiermee op en zet 5 minuten in de oven- eventueel met nog wat geraspte kaas erover. 
Toppertje!