Skip to content

Heerlijke recepten

Volg mij op Facebook Diëtiste Sanacoach Trees Peersman

of Instagram dietistesanatrees voor meer recepten

RECEPTEN

Rozijnen-proteinebroodje

INGREDIENTEN (1 broodje) 300g cottage cheese of ricotta 100g fijne havermout 100g amandelmeel 1 koffielepel bakpoeder 1 eetlepel honing 2 eetlepels hennepzaadjes 2 eetlepels chiazaadjes 3 eieren handvol rozijnen snufje

Kip met zoetzure saus en bloemkoolrijst

INGREDIENTEN (2 personen) 250g kipfilet, in stukjes 1 verse ananas, in stukjes 2 rode puntpaprika’s, in stukjes 2 teentjes look, geperst 2 eetlepels sojasaus 1 eetlepel rodwijnazijn 2 eetlepels honing

Worstenbroodjes

INGREDIENTEN 2 meergranen wraps 125g kippengehakt kippenkruiden fleur de sel peper 1 eidooier sesamzaadjes   BEREIDING Kruid het kippengehakt met kippenkruiden, fleur de sel en peper. Doe het gehakt in

Wok met gele paprika, kip en gekarameliseerde noten

INGREDIENTEN (2 personen) 60g ongezouten noten 5 eetlepels sojasaus 1 koffielepel paprikapoeder 2 teentjes look een eetlepel honing 200g kippenblokjes 1 eetlepel sesamolie 1 bakje champignons 1 gele paprika 1

Heerlijke thaise kippensoep

INGREDIENTEN (2 personen) Kippenbouillon 800ml1 blikje kokosmelkEen duim verse gemberEen teentje look1 rode (punt)paprika1 bakje champignons1 zakje sojascheuten1 kipfilet3 eetlepels vissausVerse bieslookVerse koriander   BEREIDING Breng 800ml kippenbouillon (obv bouillonblokjes)

Gevuld puntpaprika met rundsgehakt en volle rijst

INGREDIENTEN (2 personen) 1 sjalotje1 rode chilipeper1 teentje lookstukje gember1 courgette400g rundsgehakt 100g volle bruine rijst 2 eetlepels parmezaanse kaas 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten 4 puntpaprika’s 1 eetlepel geraspte kaas

Burata met pesto en kerstomaatjes

INGREDIENTEN (2 personen) 2 bolletjes burata10tal kerstomaatjes1 eetlepel groene pesto1 eetlepel geroosterde pijnboompittenverse basilicum 1 eetlepel extra vierge olijfolie   BEREIDING Snij de kerstomaatjes in twee en serveer op een

Snelle gezonde tomatensoep met balletjes

INGREDIENTEN (2 personen) 3 geschilde courgettes 3 uien 1 grote zoete aardappel 2 kleine blikjes tomatenpuree 2 liter kippenbouillon (met bouillonblokjes of poeder) 200g puur gehakt BEREIDING Snij de ui,