Skip to content

Ik stel mezelf graag even voor

Ik help jou graag om concrete stappen te zetten
bij gewichtsverlies, eet- en snoepbuien of emotioneel eten.

Wie ben ik?

Ik stel me graag even voor, ik ben Trees Peersman, Diëtiste Sanacoach en de laatste jaren vooral eetbuiencoach.

Ik begeleid al meer dan 25 jaar mensen in hun zoektocht naar een gezonde balans in hun voeding en in hun leven. Geen strenge diëten, geen verboden voedingsmiddelen maar een evenwichtig én smakelijk voedingspatroon uitdokteren dat bij een bepaald persoon past.

Met aandacht voor elk zijn persoonlijke voorkeur en levensritme. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Ieder persoon heeft dus recht op een individueel advies, met aandacht voor zijn werk- en gezinssituatie en zijn gedachten en gevoelens rondom eten en drinken. Want dat is volgens mij de énige manier die werkt op lang termijn, een balans vinden die je zonder al te veel moeite je hele leven kan volhouden en die resulteren in een stabiel gewicht.

Ik heb al heel wat dieettrends zien komen en gaan de voorbije jaren. De Sanamethode is wat mij betreft echter een blijver, omdat deze methode haalbaar is en toegankelijk voor iedereen. Gezonde voeding is en blijft de basis, de Sanarecepten geven inspiratie en zijn een smaakvolle aanvulling, voor elk wat wils.

In mijn praktijk heb ik mij de laatste jaren vooral verdiept in de aanpak bij eet- of snoepbuien, het emotioneel eten. Ik merkte al snel dat voedingsadvies alleen vaak niet voldoende is, onze mentale toestand bepaalt heel hard onze voedingskeuze. Na een stressvolle dag een pak koeken verorberen, we weten dat dat niet zo slim is maar toch doen we het… Ik zoek in mijn praktijk vooral naar het waarom, de onderliggende reden waarom het soms zo moeilijk is om die snoep- of eetdrang te beheersen. Een specifieke totaal-aanpak zeg maar, want tenslotte is eten niet enkel een functioneel gebeuren, er zijn veel invloeden van buitenaf die ons eetgedrag bepalen.

Meer info vind je in de vrijblijvende Facebookgroep Eerste hulp bij eetbuien

Ik ben zelf trotse mama van twee schatten Fien en Vince, 19 en 12 jaar. Ook ik probeer een goede balans te vinden tussen werk en privé en merk dat het in een druk leventje niet altijd evident is om vers en gezond te koken. Maar toch zijn er met een goede planning en wat creativiteit voor alles oplossingen. Het is de kunst om oplossingen te zoeken die jou liggen. Alternatieven die jou gelukkig maken.

Een spreuk die bij mij in de bureau hangt is: DO MORE OF WHAT MAKES YOU HAPPY! Ik probeer zoveel mogelijk te genieten van de kleine dingen in het leven: een toertje joggen, een wandeling aan zee, een tevreden cliënt, een warme verse gemberthee, een knuffel van mijn vriend of kids, een heerlijk schuimbad… Want dat is toch waar het in het leven om draait: je goed voelen in je vel!

Het is mijn passie om jou te helpen zodat ook jij je goed in je vel voelt!

Mijn curriculum vitae

  • Auteur Je stabiel gewicht in 10 stappen (Lannoo)
  • Auteur Portiegrootteboek
  • Beheerder besloten Facebookgroep “Eerste Hulp Bij Eetbuien”
  • Voormalig bestuurslid VBVD (Vlaamse Beroepsvereniging voor Voedingsdeskundigen en Diëtisten)
  • Auteur Help, ik kan het niet laten, over snoepen, snacken en emo eten (Borgerhoff&Lamberigts)
 
 

Mijn ervaringen

Heden-1999
2017- 2010
2010-2007
2009-2006
2006-2001
2001-1999
1999-1998
1998-1997
2001-1997
Sanacoach Diëtiste Waasmunster Destelbergen + online
Zelfstandige praktijk, voedingsadvies en begeleiding, gewichtsopvolging en motivatietechnieken met specialisatie aanpakken van eet- en snoepbuien
Valetudo Consulting
Zaakvoerder consultancy bedrijf voor voedingsbedrijven op freelance basis voor o.a. Nutrition& Santé (Céréal Modifast), Alpro, Yakult, Canderel, Vondelmolen, Danone, Zespri, …
UZ Gent Centrum voor sportgeneeskunde
Sportdiëtiste, begeleiding recreatieve en topsporters
Nutrifyzics Consulting
Zaakvoerder van consultancy bureau voor voedingsbedrijven
Unilever Foods Belgium
Nutritioniste: nutritioneel beleid en ondersteuning marketing (content website, brochures, productinformatie)
Bodystyling Lokeren
Voedings en dieetbegeleiding, bewegingstherapie
AZ Maria Middelares Gent
Dieetvoorschriften en voedingsbegeleiding patiënten
UZ Gent Vakgroep Maatschappelijke Gezondheidskunde, Prof. De Backer
I.s.m. Stefaan Dehenauw, in het kader van wetenschappelijk onderzoek
UZ Gent Centrum voor voedings en dieetadvies
Dieetkooklessen omtrent verschillende thema’s