Heerlijke thaise kippensoep

INGREDIENTEN (2 personen)

Kippenbouillon 800ml
1 blikje kokosmelk
Een duim verse gember
Een teentje look
1 rode (punt)paprika
1 bakje champignons
1 zakje sojascheuten
1 kipfilet
3 eetlepels vissaus
Verse bieslook
Verse koriander

 

BEREIDING

Breng 800ml kippenbouillon (obv bouillonblokjes) aan de kook met 250ml kokosmelk. Rasp een duimbreed verse gember erbij en pers een teentje knoflook uit. Snij een rode paprika in heel fijne reepjes, snij een bakje champignon in plakjes. Snij een kipfilet in dunne reepjes. Voeg de paprika en de champignons toe en laat een 5tal minuten koken, voeg de kippenreepjes toe en een scheutje vissaus. Kruid met peper en kurkuma. Voeg op het einde aan handvol sojascheuten en verse bieslook toe. Werk eventueel af met verse koriander.
Voedzame verkwikkende soep met heilzame ingrediënten!