Moussaka in een gezond jasje
INGREDIENTEN (2 personen)
4 kleine aardappelen
1 aubergine
1 courgette
1 tomaat
10tal kerstomaatjes
1/2 bloemkool
400g puur gehakt
1 sjalotje
1 teentje look
1 eetlepel tomatenpuree
250ml volle melk
1 blok feta
1 aubergine
1 courgette
1 tomaat
10tal kerstomaatjes
1/2 bloemkool
400g puur gehakt
1 sjalotje
1 teentje look
1 eetlepel tomatenpuree
250ml volle melk
1 blok feta
BEREIDING
Stoom de aardappelen halfgaar en snij in plakjes. Leg de aardappelen onderaan in de overschotel.
Snij de aubergine en courgette in plakjes en wok ze gedurende 5 minuten in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
Leg een laagje courgette en een laagje aubergine op de aardappelen.
Snipper sjalotje en look fijn, bak het gehakt samen met sjalot en look in olijfolie. Kruid met wat chilipoeder, peper en zout. Leg het gehakt op de aubergine.
Stoom de bloemkool gaar, en mix met 100ml melk en tomatenpuree. Voeg melk toe tot de gewenste dikte (mag dik genoeg zijn omdat de tomaten nog vocht afgeven in de oven) Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Doe de bloemkoolsaus over het gehakt.
Leg schijfjes tomaat en halve kerstomaatjes op de saus en kruimel de feta er over.
Zet de schotel een half uurtje in de oven.
Snij de aubergine en courgette in plakjes en wok ze gedurende 5 minuten in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
Leg een laagje courgette en een laagje aubergine op de aardappelen.
Snipper sjalotje en look fijn, bak het gehakt samen met sjalot en look in olijfolie. Kruid met wat chilipoeder, peper en zout. Leg het gehakt op de aubergine.
Stoom de bloemkool gaar, en mix met 100ml melk en tomatenpuree. Voeg melk toe tot de gewenste dikte (mag dik genoeg zijn omdat de tomaten nog vocht afgeven in de oven) Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Doe de bloemkoolsaus over het gehakt.
Leg schijfjes tomaat en halve kerstomaatjes op de saus en kruimel de feta er over.
Zet de schotel een half uurtje in de oven.