Scampi met groene asperge en graantjes

INGREDIENTEN (2 personen)

12tal scampi
150g groene asperges
1 sjalotje
100g quinoa of granenmix (hier mix quinoa, linzen en soja)
10 radijzen
10 kerstomaatjes
1 lente uitje
1 avocado
Handvol walnoten
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel appelazijn
1 koffielepel honing

BEREIDING

Pel de scampi en kruid ze met kurkuma en cayennepeper. Snipper de sjalot fijn en snij de asperges in stukjes.
Wok de sjalot in olijfolie en voeg scampi toe. Kruid met peper en zout. Laat een 5tal minuten bakken en voeg de asperges toe. Laat nog een paar minuutjes garen.
Kook de granen gaar zoals op de verpakking staat aangeduid in wat groentenbouillon.
Snij de lente-ui, radijzen, kerstomaatjes, avocado en walnoten in stukjes.
Meng olijfolie met appelazijn en honing en kruid met peper en zout voor de vinaigrette.
Laat de granen afkoelen en voeg de koude ingrediënten toe.
Serveer met de scampi en asperges en werk af met koriander.
Ook ideaal om koud mee te nemen als lunch!