Scampi met worteltagliatelli en mangokokossaus
INGREDIENTEN (2 personen)
- 200g mango in blokjes
- 100ml kokosmelk
- 2 eetlepels vissaus (te vinden in de supermarkt bij Oosterse producten)
- 1 teentje look
- een koffielepel kurkuma
- een eetlepel kokosschilfers
- snuifje chilipoeder
- sap van een halve limoen
- peper en zout
- 15tal scampi
- 1 courgette
- 6 wortelen
- olijfolie
- groentenbouillonpoeder
- pijnboompitten
- verse koriander
BEREIDING
Mix 200g mangoblokjes met 100ml kokosmelk, 2 eetlepels vissaus, 1 teentje look, koffielepel kurkuma, eetlepel kokosschilfers een snuifje chilipoeder, sap van een halve limoen peper en zout in de blender.Pel een 15tal scampi’s en bak deze in olijfolie met een teentje geperste look.
Snij een courgette in reepjes en voeg toe aan de scampi’s. Laat een 5minuutjes garen.
Meng de saus onder de scampi’s.
Schil de wortelen en snij er met een dunschiller sliertjes van. Bak de wortelsliertjes in de wok in olijfolie, voeg een eetlepel groentenbouillonpoeder toe en laat garen.
Serveer de worteltagliatelli met de scampi en werk af met geroosterde pijnboompitten en verse koriander.
Topgerechtje, al zeg ik het zelf