Wok met gele paprika, kip en gekarameliseerde noten
INGREDIENTEN (2 personen)
60g ongezouten noten
5 eetlepels sojasaus
1 koffielepel paprikapoeder
2 teentjes look
een eetlepel honing
200g kippenblokjes
1 eetlepel sesamolie
1 bakje champignons
1 gele paprika
1 stukje gember
1 sjalotje
150g sojascheuten
100g volkoren wokmie
1 eetlepel groentenbouillonpoeder
kurkuma
cayennepeper
verse basilicum
BEREIDING
Neem een goed handvol noten zoals ongezouten cashewnoten, amandelen of pinda’s en voeg 2 eetlepels sojasaus toe, een koffielepel paprikapoeder, een teentje geperste look en een eetlepel lopende honing. Laat deze in een anti Kleef pan op een laag vuurtje sudderen tot de saus aan de noten kleeft. Laat afkoelen. ( ook heel lekker als knabbeltje!)
Bak 200g kippenblokjes in sesamolie, kruid met kurkuma, cayennepeper en peper en zout. Wok een bakje champignons in plakjes samen met een gele paprika in reepjes, een fijngesnipperde sjalotje, een teentje geperste look en een stuk geraspte gember. Laat de groenten een 5 tal minuten garen en voeg de sojascheuten toe. Voeg nog 2 eetlepels sojasaus toe, een handvol wokmie, een glas water, 1/4de groentenbouillonblolje en kruid met peper en zout. Meng de kippenblokjes onder de groenten en werk af met de nootjes (van elkaar breken!) en verse basilicum. Smullen maar!
Bak 200g kippenblokjes in sesamolie, kruid met kurkuma, cayennepeper en peper en zout. Wok een bakje champignons in plakjes samen met een gele paprika in reepjes, een fijngesnipperde sjalotje, een teentje geperste look en een stuk geraspte gember. Laat de groenten een 5 tal minuten garen en voeg de sojascheuten toe. Voeg nog 2 eetlepels sojasaus toe, een handvol wokmie, een glas water, 1/4de groentenbouillonblolje en kruid met peper en zout. Meng de kippenblokjes onder de groenten en werk af met de nootjes (van elkaar breken!) en verse basilicum. Smullen maar!