Wok met gele paprika, kip en gekarameliseerde noten

INGREDIENTEN (2 personen)

60g ongezouten noten

5 eetlepels sojasaus

1 koffielepel paprikapoeder

2 teentjes look

een eetlepel honing

200g kippenblokjes

1 eetlepel sesamolie

1 bakje champignons

1 gele paprika

1 stukje gember

1 sjalotje

150g sojascheuten

100g volkoren wokmie

1 eetlepel groentenbouillonpoeder

kurkuma

cayennepeper

verse basilicum

 

BEREIDING

Neem  een goed handvol noten  zoals ongezouten cashewnoten, amandelen of pinda’s en voeg 2 eetlepels sojasaus toe, een koffielepel paprikapoeder, een teentje geperste look en een eetlepel lopende honing. Laat deze in een anti Kleef pan op een laag vuurtje sudderen tot de saus aan de noten kleeft. Laat afkoelen. ( ook heel lekker als knabbeltje!)
Bak 200g kippenblokjes in sesamolie, kruid met kurkuma, cayennepeper en peper en zout. Wok een bakje champignons in plakjes samen met een gele paprika in reepjes, een fijngesnipperde sjalotje, een teentje geperste look en een stuk geraspte gember. Laat de groenten een 5 tal minuten garen en voeg de sojascheuten toe. Voeg nog 2 eetlepels sojasaus toe, een handvol wokmie, een glas water, 1/4de groentenbouillonblolje en kruid met peper en zout. Meng de kippenblokjes onder de groenten en werk af met de nootjes (van elkaar breken!) en verse basilicum. Smullen maar!